Blog 0002 – “Transfergekte”

 

September 2017… Club heeft de tranferperiode afgerond en haalt onder andere volgende namen naar Jan Breydel: Mera, Acolatse, Strandberg, Masovic, Hubert, Vanlerberghe, McGree en Decarli. De eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat destijds ook Mechele werd teruggehaald, en dat ook Dennis, Nakamba en Clasie werden aangetrokken. Amper twee jaar later kunnen we vaststellen welke stappen Club aan het maken is…

 
Tegen het grote geld van Engeland kunnen we uiteraard niet op. Wesley, Nakamba en Danjuma vertrokken naar de Premier League, maar Club passeerde wel serieus aan de kassa. Anders dan vroeger hielden Mannaert en co het been stijf en slaagden ze erin om telkens het gewenste bedrag op de rekening te krijgen. In volle voorbereiding is dat, zeker voor een nieuwe, trainer niet zo leuk, maar Clement werd al snel getrakteerd door evenwaardige (of zelfs betere) vervangers!

 

 

Nochtans begon Club de zotte transferperiode niet op kruissnelheid… Kossounou, Sobol en Sagna waren de eerste namen die het knappe blauwzwarte truitje zouden mogen gaan dragen. Niet meteen de ronkende namen waarop we als Club-supporter hoopten, maar de enige echte ‘Vince The Prince’ was zich eigenlijk nog maar aan het opwarmen. Wisten wij veel wat er nog zou volgen…
’s Anderendaags werd het transferrecord verbroken door de transfer van een spits die gegeerd werd door ploegen als Juventus: David Okereke. Hem wachtte eigenlijk de zwaarste taak, want een beest als Wesley vervangen is alles behalve een sinecure.

 


 

We mochten een dagje genieten van het nieuws, maar alweer een dag later werden we opnieuw heerlijk verrast wanneer Simon Deli uit de lift kwam in het Belfius Base Camp! Amper twee maand later mogen we al stellen dat beiden een serieuze versterking kunnen betekenen!
 


 

We gingen stilaan richting eind juli / begin augustus en hoopten allemaal nog eens op zo’n verlossend push-berichtje van de Club-app. Met Percy Tau werd de beste speler uit 1B gehaald en samen met hem kwamen ook een pak Zuid-Afrikanen over op de social media-kanalen. Als die nu allemaal eens wat inkopen zouden doen in de Club-shop, dan leveren ze pas Γ©cht een meerwaarde. En dan was er plots die ene avond, begin augustus… Een Facebook-live melding waarin de intussen gekende Justine een nieuwe speler voorstelt aan het blauwzwarte legioen. Het is niemand minder dan: Simon Mignolet! Een stunt van jewelste.
’s Anderendaags wakker worden met een “big smile door big Si”, was het logische gevolg! Na lang aanslepen werd met Federico Ricca ook nog de aanvoerder van Malaga binnengehaald, en zo werden we opnieuw verwend door het Brugse bestuur.

 


 

En dan was er nog de beruchte ‘Transfer Deadline Day’… Club mikte hoog met Wanyama bovenaan het lijstje en wilde opnieuw een serieuze inspanning leveren. Dat, ondanks een eerder akkoord, de Keniaan het plots hoog in zijn bol kreeg en nog wat bijkomende eisen begon te stellen, hadden we niet zien aankomen. Maar Club handelde slim: hoog mikken, maar ook binnen de grenzen blijven. Bart & Vince lieten terecht hun broek niet zakken en gingen een andere weg op. Eder Balanta werd binnengehaald en kreeg het magische nummer 3 op de rug! Opnieuw een zwarte parel, waarvan de Basel-fans wisten te vertellen dat ze hun beste speler kwijt zijn. We mogen dus wel wat verwachten van Balanta. In tegenstelling tot Wanyama lijkt hij wΓ©l gemotiveerd om het te maken in Brugge en zijn er minder twijfels over de blessuregevoeligheid.

 

Het orgelpunt werd geschreven aan het station. We zijn de transfers van Degryse, Staelens, Vargas en Ilic nog niet vergeten, die destijds achter de rug van Club werden geregeld. Wel, op de laatste dag van de transferperiode bezorgden we de mauven een ‘Couckeje’ van eigen deeg. Als in een echte Hollywood-film werd Diagne weggekaapt voor de neus van Michael Verschueren, die heerlijk te kijk werd gezet. Papa Michel bemoeide zich er zelfs nog even mee op Twitter en probeerde zo de paarse traantjes te drogen…

 


 
“Eerlijk” duurt inderdaad het langst. Nottingham Forest knikt alvast bevestigend.
Of de zaak Trebel vergeten? Die had destijds een akkoord met Gent, maar werd plots toch nog gekidnapt door de Brusselse ploeg die zo graag zaken doet met Bayat.
Geheugenverlies… het blijft een vreemd beestje.

 

Zo werd het een heerlijke transferperiode waarin bijzonder veel te beleven viel. Minstens even belangrijk dan een inkomende transfer was ook de contractverlenging van Hans Vanaken, die hoog op het lijstje stond van Ajax. Het toont de daadkracht van het nieuwe Club en de ambitie om verdere stappen te zetten. Ook Diatta en Dennis zetten hun krabbel onder een nieuw contract en zo hoopt Blauwzwart zijn smaakmakers nog wat langer aan zich te kunnen binden.

 

Een garantie op succes? Nee. Maar de Phille zal het allemaal graag zien gebeuren! Vince heeft zijn werk gedaan, het is aan u nu, coach!