Club Brugge Quiz

Wat weet jij over Club Brugge?

Klik op 'Volgende' om de quiz te starten!

In 1912 verhuisde Club Brugge naar een nieuw stadion... Hoe heette deze nieuwe magische plek?

Deze voormalige Club-verdediger speelde onder meer voor Genk en Standard. Maar bij welke ploeg ging Blauwzwart hem wegplukken?

In het jaar 2007 won Club Brugge, onder Cedomir Janevski, de bekerfinale met 1-0!
Maar wie was toen de tegenstander van Blauwzwart in de finale?

Stel... Je speelt in de UEFA-cup op bezoek bij Sankt-Gallen.
Je staat 1-0 achter en bent virtueel uitgeschakeld. Toch kan een last minute doelpuntje alsnog zorgen voor de kwalificatie... Wie bel je om jouw ploeg te komen redden?

Op het Europese toneel was Club Brugge absolute top in de tweede helft van de jaren '70! In 1976 speelde Club de UEFA Cup-finale en 2 jaar later zelfs de finale van de Champions League! Helaas werd er twee keer verloren van dezelfde tegenstander. Welke club deed Blauwzwart twee maal de das om?

Tussen 1930 en 1950 ging Club een paar keer van de Eerste naar de Tweede Klasse en omgekeerd. Pas vanaf 1959 steeg Club Brugge definitief naar de Hoogste Klasse. Wie was toen dé Brugse vedette, die later ook nog eens naar FC Barcelona trok?

In 2016 won José Izquierdo oververdiend de Gouden Schoen!
Daarmee ging er eindelijk nog eens een Club-speler met deze prijs lopen... Wie was, tot op dat bewuste moment, de laatste Bruggeling die de Gouden Schoen mocht omhoog steken?


Welke balvirtuoos zien we hier aan het werk in een Club Brugge-shirt?

In 1986 won Club Brugge de bekerfinale tegen stadsgenoot Cercle!
Het werd daarin 3-0! Willy Wellens kwam tot scoren, maar wie zorgde er voor de overige twee goals?

Club Brugge werd opgericht in 1891. Toch was dat nog niet meteen onder de naam zoals we die kennen. Hoe heette Club oorspronkelijk?


Bedankt voor het deelnemen!Delen: