VPN

Beste Club-fans,
  

Op onze website staan een pak beelden, en tot en met 2016-2017 kunnen die allemaal perfect worden afgespeeld (buiten sommige Europese wedstrijden).
Sinds het seizoen 2017-2018 worden de beelden van de JPL echter steevast geblokkeerd (rechten), maar daar hebben we nu een oplossing voor gevonden!
  
De beelden worden geblokkeerd, maar niet in alle landen, zoals je kan zien in de foutmelding (“in your country”):
  

  
De oplossing is om een add-on te gebruiken in je browser (Firefox of Chrome), waarbij je kan instellen dat je zogezegd vanuit een ander land surft (VPN).
De add-on die je daarvoor kan gebruiken heet: HOXX VPN PROXY.
  
Installatie: 
Firefox: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/hoxx-vpn-proxy/ 
Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/hoxx-vpn-proxy/nbcojefnccbanplpoffopkoepjmhgdgh

  
Ik geef even het voorbeeld in Firefox, maar in Chrome dient het eigenlijk op dezelfde manier te gebeuren (mocht je liever deze browser gebruiken).
  
Gewoon klikken op “Toevoegen aan Firefox”, en de rest accepteren.
  

  
Je ziet vervolgens dit nieuw icoontje staan, rechtsbovenaan in de browser:

  
Of in volledig scherm:

  
Wanneer je op dat nieuwe icoontje klikt, dien je eerst een gratis account aan te maken… Klik dus op “Create an account”, geef naam en voornaam in, alsook je email-adres (2x).
  

  
Je zal vervolgens een mailtje krijgen met de bevestiging, alsook een paswoord.
Vervolgens klik je terug op het icoontje in je browser, en in plaats van opnieuw een account aan te maken, geef je gewoon je email-adres in en je verkregen paswoord, en klik je op “Sign In”.
  
Nadien kan je “English” kiezen als standaard-taal, en dan kom je uiteindelijk bij de stap waarin je je land kan kiezen:
  

  
Eén van de landen waarin onze beelden van de JPL NIET worden geblokkeerd, is GRIEKENLAND. Scroll dus even naar beneden en kies dus voor “Greece”.
  
Je zal zien dat je vanaf nu zogezegd aan het surfen bent vanuit Griekenland:
  

  
Al wat je nu nog moet doen, is de pagina eens refreshen (bijvoorbeeld, de pagina: http://www.fcbtube.be/seizoenen-2010-2019/2018-2019/jpl/)… Let erop dat er rechtsbovenaan nu “GR” staat, en klik bij onze beelden gewoon op het “Play”-icoontje.
  
En kijk, we zijn vertrokken:
  

  
Wanneer je onze website verlaat, kan je nog disconnecteren vanuit Griekenland (icoontje: “Disconnect”), en surf je gewoon verder vanuit eigen land:
  

  
De volgende keer dat je onze beelden wil herbekijken, hoef je de add-on niet meer te installeren, niet meer in te loggen… dat is allemaal slechts éénmalig.
Het enige wat je telkens moet doen, is de locatie aanpassen naar “Greece”, en de pagina eens refreshen om de video’s terug in te laden. That’s it, FCB Tube is back on track ;)…
  
Enjoy!

Delen: